(: kenyataan :)


halluu... my blog coming back.. :)
hmm... just want to share .
susah an nak cari orang y SETIA dengan kita ?
orang kata , jangan BENCI someone tuu . nanti BENCI tuu jadi SAYANG .
yaa... betol tuu .
kenapa dulu aku BENCI someone tuu ?
if aku tak BENCI dia , mesti tak ad feeling love .
haiee... nak buat macam mana ,
CINTA hadir tanpa kita menyedarinya right ?
tapi.... SAYANG tuu tak boleh jadi BENCI balek kahh ?
hmmm,,, susah nak BENCI if kita dah TERLALU SAYANG ... ye kan ?
i know... boyz ni memang cepat boring if gurlz tuu kuat jelez .
tak pew . sy tahu ituu...
urmm,, tak salah kan if kita terus menyayangi someone tuu
meski pun dia BENCI kita ...

_i will be devote girl_

>> bukan nak tuju dekat ssapa . tapi kenyataan memang macam ni . 1 more , sorry if ad y terasa . seriously memang tak tuju at sesapa .


SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: suka dia :)





eumm... macam mana nak mula ni ek ? -_-'
amm... semua pernah rasa cinta kan ?
tipu lah kalau ada yang kata tak pernah rasa cinta cinta ni :D
erm... orang kata kalau kita mimpi orang yang kita sayang , dia rindukan kita .
betul ka ? macam tak caya jaa...
eh... orang yang aku sayang tu rindukan aku ka ?
mustahil lah . takan pernah ada rasa rindu dia untuk aku .
kan cute kan ?
rasanya orang dekat sini ja yang rindukan orang tu .
dia ? hmm jangan mimpi .
but its ok . aku tak kisah . tak penting pun semua tuu .
aku sayang dia dalam hati pun jadilahh . janji hati aku ta kekosongan :D
maafkan aku sebab mencintaimu .
maafkan aku sebab merinduimu .
walaupun kau bukan untuk ku , namun kau tetap setia dihati ku ^_^
kau lah yang selalu menemani ku sewaktu dahulu .
kau lah yang selalu menceriakan aku tika aku dalam kesedihan .
ku hargai apa yang telah kau lakukan untuk ku .
thanks a lot dear ^_^
jangan selalu marah-2 eh . ceq ta suka tahu .
nak tengok kamu senyum-2 macam dulu boley ? please.... :3



SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: kebahagian :)




Kebahagian ada untuk mereka yang menangis , mereka yang telah di sakiti , mereka yang telah mencari dan telah mencuba kerana merekalah yang biasa menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka..

Cinta adalah ketika kamu menitiskan air mata , tapi masih mempeduli terhadapnya. Cinta adalah ketika dia mempedulikanmu , kamu masih menunggunya dengan setia..

Cinta adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu masih boleh tersenyum sambil berkata "Aku turut berbahagia untukmu sayang dan linangan air mata". 

SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: timeless song :)

Baby come close let me tell you this
In a whisper my heart says you know it too
Baby we both share a secret wish
And you're feeling my love reaching out to you

Timeless
Don't let it end (no)
Now that you're right here in my arms where you should stay
Hold tight baby
Timeless
Don't let it fade out of sight
Just let the moments sweep us both away
Lifting us to where
We both agree
This is timeless love

I see it all baby in your eyes
When you look at me I know I feel it too (yes I do)
So let's sail away and be forever baby
Where the crystal ocean melts into the sky
We shouldn't let the moment pass
Making me shiver let's make it last
Why should we lose it don't ever let me go

Timeless
Baby its timeless
Oh baby its timeless

Timeless
Don't let it fade out of sight
Just let the moments sweep us both away
Lifting us to where
We both agree
It's just timeless
It's just timeless

*i miss you every second i breath. please, love me till our breath end (:

SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: rindunya :)

*mi an han geo ni mi an hae ya ha neun geo ni

 neol sa rang ha ge dwae beo rin geo 
nae sa rang ee neol

 manh hi him deul ge

 han da neun geol al myeon seo do 

a jik do bo nae ji do mot ha go itt seo


 i reon nal i hae han da myeon 
jo geum man na deo

 un da go hae do

 na yong seo hae jam shi man deo 

*a ni ra go

 an dwen da go nae nun

 eul ga ryeo do neo neun itt seot go 
ham ke hae seo~

 a pa ha myeo sal ra do geu geot man neu

 ro haeng bok haet seo 

nae du gwi reul da mak ga deud ji anh ha


 do eon je na nae ge mal reul haet go 
ji wo ji ji anh neun da myeon

 i jen jeong mal sa rang ha go ship peo *

lagu yg aq asyik dengar je...xtau npe..best sgt...sdey...lagu yg mngkisarkan pengorbanan..xkisah la kte idup bersame atau tidak..asal kan aq dpt lihat kebahagian engkau itulah cinta aq...tetapi andai kebahagian engkau adalah bersama ku...hidup da matiku untuk dirimu selamanyer..cewah...lirik laaa..insyallah kami ta cam 2 x..heee..."

SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: faceboOk :)





cantik dak facebook kami. hee :D 
orang kata muka kami sama ? hampa semua cer bagi komen . 
sama dak muka kami. mungkin itu la yang membuat kami kekal 
sampai sekarang dan harap sampai mati la.
insyallah :) amin . .


SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: daging masak hitam :)

: hari ni aku masak daging masak hitam,1st time masak daging hitam ni..rasa dia bolh tahan sedap(puji diri sendiri kott!)hehe..sapa nak puji aku lagi,lau bkan aku sendiri?? ya dakk? hee :D 
nak tggu suami puji..lambat lagi,gatai noh!! xpa,aku sowgII ja gatai..ampa jgn sibuk dok garu sekali noh...hahah.
ni haa yg aku masak? sempoi akk? siap ada hiasII lagi!!cerita aku ni,agak merepek okay..jgn kata apaII,cuma senyum ja auww ^__^


(ni la bang.. ayang masak)


haa..tudia,melampau...kawin dkgi gatai dah..haha..mak jgn marah nah..saja melawak..hee.oky,la update malam ni..dah koi 12 dah..mak oii,patut arr mata aku xlarat nk angkat dah...dok cerita pasai makan ag!!(hg memang,24 jam makan)kwn aku kata..hehe
oky..selamat menikmati gambar yg aku masak ni k..
selamat beramah..assalamualaikum

SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: memilih pasangan :)








SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: lawak arr!!! :)

✿◕ ‿ ◕✿ Kalau dapat bini muda-nampak BABY DOLL.
Kalau dapat bini sederhana muda pula-nampak BARBIE DOLL.
Tapi bila dapat bini tua-nampak PANADOL !! ✿◕ ‿ ◕✿

SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: ayat romantik dan ayat cinta buat kekasih :)

Mencari ayat-ayat cinta buat kekasih? Ayat Romantik dan Ayat Cinta Buat Kekasih banyak terdapat di sini. Ayat-ayat jiwang buat girlfriend atau boyfriend seperti di bawah:

Aku tak pernah menyesal mencintaimu, yang kusesali mengapa tidak sejak dulu aku mencintaimu.

Cinta yang suci dapat dilihat dari pengorbanan seseorang, bukanlah dari pemberian atau hadiah semata.

Dalam hatiku terdapat rasa cinta yang hebat terhadapmu. Adakah kau juga berperasaan begitu?

Janganlah kau permainkan cintaku. Ketahuilah cintaku terhadapmu adalah tulus dan suci.

Ketika aku sendirian, hanya wajahmu yang indah yang kufikirkan.

Jangan putus asa dengan CINTA. Bahagialah terlebih dahulu dengan dirimu, dan kamu akan menarik seseorang untuk berbahagia denganmu.

Cinta adalah caraku bercerita tentang dirimu, caraku menatap kepergianmu dan caraku tersenyum saat menatap wajahmu

Cinta letaknya di hati, meskipun tersembunyi, namun getarannya jelas sekali. Ia mampu mempengaruhi fikiran sekaligus mengendalikan tindakan kita sehingga kadangkala kita melakukan hal terbodoh tanpa kita sedari

Cinta itu buta. Cinta itu tidak memerlukan cahaya matahari untuk menyuluh jalan sang pencinta itu walaupun jalan itu amat sukar dan berliku. Cahaya hati dan perasaan sudah cukup untuk menerangi segalanya.

Cinta tidak boleh dipaksa dan cinta bukan datang dengan sekelip mata. Cinta bagaikan bintang di langit sana. Terlalu banyak yang bercahaya indah tetapi cuma satu yang akan jadi igauan pemujanya.

Cinta itu bukanlah menyayangi yang sempurna tapi cinta itu menyayangi yang tak sempurna menjadikannya lebih sempurna.


Bersyukurlah Anda yang merasakan CINTA,memberi CINTA kepada orang-orang di sekitar dan menerima CINTA dari orang-orang di sekitar.

Cinta itu HADIR setiap saat
Cinta itu TERASA dalam tindakan
Cinta itu TERUCAP dalam senyuman
Cinta itu BERSINAR dengan tatapan
Cinta itu HANGAT dalam dakapan
Cinta itu MENYENGAT lewat belaian

Jangan terlalu meratap atas kegagalan bercinta. Cinta kepada manusia dan daripada manusia, tak pernah kekal.Jadi untuk apa kita bersedih, meratap untuk sesuatu yang tak pernah jadi milik kita?







SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: saya sayang MAK saya :)

♥ KALAU SAYANG IBU, BACA LA , TAK LAMA PUN, 5 MINIT JE . Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul) Bila dahaga , yang susukan aku . Mak . Bila lapar , yang suapkan aku , Mak . Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak . Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak . Bila bangun tidur, aku cari , Mak . Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak . Bila nak bermanja, aku dekati , Mak . Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak . Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak . Bila nakal , yang memarahi aku , Mak . Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak . Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak . Bila takut , yang tenangkan aku , Mak . Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak . Aku selalu teringatkan , Mak . Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak . Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak . Bila bengang , aku suka luah pada , Mak . Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! " Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak . Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak . Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak . Bila ada masalah , yang paling risau , Mak . Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak . Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak . kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak . Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak . Yang selalu berleter kat aku , Mak . Yang selalu puji aku , Mak . Yang selalu nasihat aku , Mak . Bila nak kahwin , Orang pertama aku tunjuk dan rujuk , Mak . Aku ada pasangan hidup sendiri . Bila serOnOk , aku cari , Pasanganku . Bila sedih , aku cari , Mak . Bila berjaya , aku ceritakan pada , Pasanganku . Bila gagal , aku ceritakan pada , Mak . Bila bahagia , aku peluk erat , Pasanganku . Bila berduka , aku peluk erat , Emakku . Bila nak bercuti , aku bawa , Pasanganku . Bila sibuk , aku hantar anak ke rumah , Mak . Bila sambut valentine , Aku bagi hadiah pada Pasanganku ! Bila sambut hari ibu , aku cuma dapat ucapkan “ Selamat Hari Ibu ” ! Selalu , Aku ingat pasanganku ! Selalu , Mak ingat kat aku ! Bila-bila , Aku akan telefOn pasanganku ! Entah bila , aku nak telefOn mak ! Selalu , aku belikan hadiah untuk pasanganku ! Entah bila , aku nak belikan hadiah untuk emak ! Renungkan : " Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak " Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . " Berderai air mata jika kita mendengarnya . Tapi kalau mak sudah tiada . " MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU SANGAT ! " Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya ! Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya ! Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya ! Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya ! Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya ! Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya ! Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya ! Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu . Si ibu segera mengesatkan tangan di aprOn menyambut kertas yang dihulurkan Oleh si anak lalu membacanya . KOs upah membantu ibu : 1) TOlOng pergi kedai : RM4.00 2) TOlOng jaga adik : RM4.00 3) TOlOng buang sampah : RM1.00 4) TOlOng kemas bilik : RM2.00 5) TOlOng siram bunga : RM3.00 6) TOlOng sapu sampah : RM3.00 Jumlah : RM17.00 Selesai membaca , si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya . Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama . 1) KOs mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA 2) KOs berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA 3) KOs air mata yang menitis keranamu - PERCUMA 4) KOs kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA 5) KOs menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu . Si anak menatap wajah ibu ,memeluknya dan berkata , "Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya . Jika kamu menyayangi ibumu , cakaplah denganya yang anda sangat2 menyayanginya.."Saya sayang MAK saya !" ♥

SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: i am always yours :)

sekian tajuk kat atas rasa mcm hiba bila tiba2 taip tajuk macam tu. xtau kenapa, tangan serasa mcm xtau nak mulakan ayat apa. dengan background lagu yg sedikit romantika cmpur rasa cinta dan sedikit sedih, sebak pulak rasa dkat hati ni. huk2. mesti sapa yg baca and kenal, kutuk aq sebab buat ayat jiwang. xpa lah, cuma nak layan betul2 mood kali ni. jarang rasa mcm ni. serasa xtau nak interpret apa kata hati ni. sedih ka, gembira ka? ntah. mungkin perkataan yg paling sesuai patut aq tafsirkan kali ialah bersyukur. aq bersyukur. yaa, aq bersyukur. syukur yg amat. aq bersyukur dgn segala apa yg aq miliki. aq berterima kasih sgt dgn org sekeliling yg sntiasa mmberi semangat. x jemu bantu aq smpai aq masih mampu berdiri dan sempat jugak menaip saat ni. hee. *sat, lap air mata tumpah.


I often close my eyes
And I can see you smile

You reach out for my hand
And I'm woken from my dream
Although your heart is mine
It's hollow inside
I never had your love
And I never will

And every night
I lie awake
Thinking maybe you love me
Like I've always loved you
But how can you love me
Like I loved you when
You can't even look me straight in my eyes

I've never felt this way
To be so in love
To have someone there
Yet feel so alone
Aren't you supposed to be
The one to wipe my tears
The one to say that you would never leave

The waters calm and still
My reflection is there
I see you holding me
But then you disappear
All that is left of you
Is a memory
On that only, exists in my dreams

I don't know what hurts you
But I can feel it too
And it just hurts so much
To know that I can't do a thing
And deep down in my heart
Somehow I just know
That no matter what
I'll always love you
So why am I still here in the rain

*hayati lirik ni betul2 tau. dah siap highlight warna merah ni.

hmm. sayu rasa hati. sebak sangat. airmata ni pon asik dok tumpah ja. adui. dah panas rasa kat pipi. *amek kain selimut lap. huhu. cerita yg bermula ni sbenarnya dah lama dipendam. xtau kenapa!! Dulu kami kuat, tapi skrg? hurm.. tolonglah, aq dah xsanggup. tapi bila rasa mcm dah bergaul dgn ramai org, aq bersyukur. sbb apa yg aq tahu, ada org yg lagi perit hati dia dari aq. smpai aq sendiri sebak tgok keadaan dia. bukan dia, tapi ramai. betul cakap pakar cinta, pengalaman mengajar kita mnjadi lebih matang. aq tau aq xsematang mana, tapi aq cuba belajar. org cakap cinta tu aneh. tapi indah sangat. smpai org pun bertukar jadi aneh gara2 cinta. and sometimes memang jelas cinta tu indah sgt biarpun kadang di sisi, perasaan tu sakit sangat. tapi, masih ramai yg kuat, tetap bertahan teguh dgn cinta dorang. itu jugak yg aq harapkan dlm hubungan aq dan chaya cinta yg paling aq sayang. encik muhammad nur hafizi.insan yg paling mendamaikan di sisi aq.aq harap kami sntiasa bersama.

love never fails

love never fails. aah, bagi aq cinta xpernah gagal. cinta yg x gagal ni kuat sangat bagi org yg brpegang teguh pada janji dorang. byk janji kami. byk janji aq dgn dia. insyaallah klu tiada aral, harap termakbul semua. entahlah, sahabat di luar sana, tabah ye harungi semua. kalau korang pon bergaduh, cuba berbaik dan rebut peluang yg ada. kita masing2 punya ego. macam aq dgn dia jgak. sebab ego, kami bergaduh. sbab ego, smpai skrg asik berebut xnk mengaku salah. tp dia ckp, itu sebab rindu. mungkin btul jgak cik fizi ni,klu jmpa, terus hilang rasa rindu di hati,bila dpt tgk snyuman dia. dpt tgok mata dia. hati yang kuat gila ego ni, terus cair. sbbnya, dah dpt ubat yg paling sesuai dgn rindu yg berkepung dkt dada,ngeee :)

gok, air kopi pon aq dah nampak bentuk love. hurm, serba xkena semua. tolonglah, aq dah rindu sgt la tue. hee (:

 kawanII kat luar sana pon byk jgak yg bgaduh dgn psangan korang kan so, korang pon kena kuat jgak. kita semua kan kuat. kan2?
entry kali ni memang merapu memanjang. ayat madah pon xberapa mnjadi. aq xpndai susun ayat cinta. bagi aq, ini semua ikhlas dari hati. cuma nak luahkan sikit buat perkongsian. aq betul2 sygkan cinta hati aq. trmasuk family dan kawan2 aq. smua pnting bagi aq. so, alhamdulillah. aq brsyukur dgn semua ni. dlu aq ingat, aq ni hdup sorang2, cewah bajet. tapi apa yg aq tau, ramai rupanya pom2 girl dok bagi sorak semangat belakang aq. haha. cuma ada sorang pom2 boy sesat. leh jadi leader pulak tu. sebab suara dia yg paling kuat. yelah, dia yg paling byk bg semangat dkt aq. byk jugak nasihat dia. tp kebanyakan, suma nasihat dia aq langgar. hee. bdak xdgar kata sungguh.hee :D 
 mesti penat tok fizi nak jaga cucu yer?? hee. mintak ampun tok. cucu memang degil. nak buat mcm mana, cucu ada tok je yg suka berleter dkat cucu. tapi cucu suka tok berleter sbb muka tok nmpak mcm brad pitt. haha.

sayang, ayang xtau smpai bila keadaan kita nak macam ni. gaduh baik gaduh baik. b ni nak kena penendang ayang eh? sikit nak main, org nk settle baik2, dia cari pasal lagi. mau xgaduh. pastu japgy ayg jugak kena pujuk. ish, terbalik songsang lahh. yg memujuk patut lelaki, bukan pmpuan. baik bubuh nama ayg fizi klau mcm tu. hehe. gurau toekku. hmm, syg, trima kasih sbb bersabar. kita memang mcm ni. tapi yg ayg yakin, kita sntiasa saling bersama. ewah. romantik dak ayg? hmm, tau nnti b suka kutuk ayg. biar lah, ayg memang dcipta utk dikutuk oleh b pon. mcm tu eh? banyak cantik b. mengutuk org lebihh. erm, syg b sgt. ayg mntk maaf lagi klu ayg selalu berkasar. harap kita lebih baik lepas ni and akn dtg.love u syg ( ':


SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: kiss me :)


Sparks fly
It's like electricity
I might die
When I forget how to breathe
You get closer and there's
No where in this world I'd rather be
Time stops
Like everything around me
Is frozen
And nothing matters but these
Few moments when you open my mind to things
I've never seen

Cause when I'm kissing you
My senses come alive
Almost like the puzzle piece
I've been trying to find
Falls right into place
You're all that it takes
My doubts fade away
When I'm kissing you

When I'm kissing you
It all starts making sense
And all the questions
I've been asking in my head
Like are you the one
Should I really trust
Crystal clear it becomes
When I'm kissing you

Past loves
They never got very far
Wall's up, made sure
I guarded my heart
And I promise I wouldn't do this till
I knew it was right for me

But no one (no one)
No guy that I met before
Could make me (make me)
Feel so right and secure
And have you noticed
I lose my focus
And the world around me disappears

Cause when I'm kissing you
My senses come alive
Almost like the puzzle piece
I've been trying to find
Falls right into place
You're all that it takes
My doubts fade away
When I'm kissing you

When I'm kissing you
It all starts making sense
And all the questions
I've been asking in my head
Like are you the one
Should I really trust
Crystal clear it becomes
When I'm kissing you

I've never felt nothing like this
You're making me open up
No point in even trying to fight this
It kinda feels like it's love

Cause when I'm kissing you
My senses come alive
Almost like the puzzle piece
I've been trying to find
Falls right into place
You're all that it takes
My doubts fade away
When I'm kissing you

When I'm kissing you
It all starts making sense
And all the questions
I've been asking in my head
Like are you the one
Should I really trust
Crystal clear it becomes
When I'm kissing you


SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: mencuba yang terbaik wanita :)



''Have you ever felt so alone and nothing makes sense?  Well that's how I feel right now...I feel like I'm facing everything myself, with nothing but tears and a fake smile...''

I WILL TRY MY BEST. Assalamualaikum. sebelum apa pon. kena bagi salam dulu. hurm, apa yang sy nak kongsi harini? em, apa yg sy rasa? apa yang anda semua rasa? apa yang anda alami? jom kita cube. kita cuba selami. okay? hee (:

sebenarnya perkara yang nak dikongsi tak sehebat, tak dapat tanding pun penulis2 terkenal, xdapat tanding pun kesedihan dalam novel Ombak Rindu, yg berkongsi tentang keperitan yang ditanggung Izzah, x jugak sehebat Andai Itu Takdirnya yang berkisah ketabahan Aleya dalam menempuh hidupnya. tapi x salah rasanya kalau harini sy pun nak menulis jugak. tentang kesedihan jugak. perasaan yang pasti semua orang alami. tapi siapa saya? sentiasa nak gembira, rasanya tu bukan kebiasaan kita sebagai manusia. yg sy pasti sedih dan gembira kita itu, itulah kisah hidup kita sebenarnya.


I didn’t want to admit it. It was easier to lie. 
Hide the hurt and emptiness to smile instead of cry.


nukilan ni saya petik dari sebuah blog yg dibaca, blog umimaudah. wajib baca tau lelaki dan perempuan. please, ini amat bermakna bagi sesiapa yg membaca, terutama Wanita (:

Ujar lelaki, wanita itu lemah
Ujar wanita, mereka adalah lembut
Antara lemah dan lembut, besar perbezaannya. Namun Ada yang tidak rela mengakuinya, telah ditakdirkan, kerana lembut , wanita tidak gemar perbalahan, kecuali jika terpaksa, Lalu wanita pun diam. Diam seolah-olah menerima...Dalam diam, wanita gigih melaksanakan kewajipan. Dalam diam ,wanita terus terusan bekerja. Di pejabat sebagai kerani...di rumah sebagai suri. Dari sebelum tercalit garis putih di subuh hari, hingga jarum jam tegak bertindih jari. Lelaki yang mengaku kuat , celik mata sarapan sudah terhidang. Apabila pulang dari pejabat...di kerusi malas longlai terlentang. Isteri dikatakan lemah...bergelut di dapur memasakSuami yang mengaku gagah...bersantai di hadapan TV tidak bergerak. Selesai memasak wanita menguruskan anak-anak, menyapu sampah, mengemas rumah yang berselerak. Lelaki keletihan kerana memandu di jalan sesak, berehat,menonton TV sambil tergelak. Dalam diam wanita dianggap lemah...terus berlumba dengan masa memandikan anak, melipat pakaian dan membasuh baju. Kakitangan semua digerakkan dengan laju menyiram pohon-pohon bunga yang mulai layu. Sebelum solat Magrib untuk sujud. Menyembah yang Satu. Makanan dihidang selepas solat. Selesai kerja rumah,anak-anak diajar mengaji. Sedang suami tersandar semula seperti tadiSebagai isteri kesetiaan wanita sentiasa diuji. Dalam diam semua tugas rumah segera dibereskan. 

Tak perlu mencari teman secantik BALQIS, Jika diri tak seindah SULAIMAN, Mengapa mengharap teman setampan YUSUF, Jika kasih tak setulus ZULAIKHA, Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM, Jika tak sekuat SARAH, Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH, Jika diri tak sesempurna RASULULLAH S.A.W, Tak guna Ada MATA kalau tak dapat MELIHAT, Tak guna Ada HATI kalau tak tahu MENILAI...


hebat kan wanita? yang sy akui, itulah kekuatan yang ada disebalik kelemahan kita. pendirian yg kita simpan disebalik kerdilan kita. hati sy tersentuh, sy suka baca nukilan di atas. entah, itu ke apa yg sy rasa? mungkin, kadang2 sy rasa itu yg sy alami. tapi sy xkisah, selagi sy kuat, sy mampu, sy sntiasa mencuba yang terbaik. 

berbalik kepada perasaan ini, sy akui kita semua lemah. bangun jatuh kita walau mcm mana sekalipun, keluarga kita yang pertama. sokongan keluarga juga yang diperlukan. ibu mengalirkan airmata apabila melihat anaknya yang sudah mula pandai berjalan. ayah mengalirkan airmata melihat anaknya berlari untuk memberitahu keputusannya yang cemerlang. kakak mengalirkan airmata melihat adiknya menyanyikan lagu kgemaran mereka di kaca tv. abang mengalirkan airmata apabila adik mengucapkan kata tahniah sewaktu majlis perkahwinannya. keluarga, bahagia sungguh kita yang lengkap berkeluarga.



alkisah yang sebenar, sy xtau nak  tulis apa. tapi yang sy tau, sy sedih. sbb tu mula merepek bagai menulis pasal wanita, keluarga dan bagai. padahal entah apa la yang sy nak cerita ni. sy pun xtau. dah xdapat menulis, kepala mula pening. apapun, sy nak cakap sy tgah sedih ni. # kejap lagi happy balik (:


sy rindu dekat budak ni. sy rindu kat dia. 
sebab tu sy mula merepek 
melalut entah smpai sy sndiri xtau apa yg cuba nak disampaikan.
 huk2. kesian aih orang macam ni nohh, x keruan rupanya. 

*abaikan entry kali ni. melalut tiba2. bye (:






SUKA?(: LIKE JE LA :)

(: happy new year :)

haa..tudia,aku baru nak ucap hari nih..apola..
sorry la,xdan nk update..sibuk!ngee..hahakx(bukan sbuk apa,demam)hee :D
apa-apa pun HAPPY NEW YEAR guys
hari ni 3/1.2012.pembukaan awal persekolahan,tapi aku dah xskolah dah..so relex!senyummmmm (^______^)




"happy new year 2012"

SUKA?(: LIKE JE LA :)

copyright2011-2012.all right reserved by vanilla